СЗО донирала 30 монитора за здравствене установе у Србији

БЕОГРАД: Светска здравствена организација обезбедила је 30 монитора, који се користе за праћење здравственог стања хоспитализованих пацијената током лечења од вируса корона, за здравствене установе у Србији.
szo
Фото: Printscreen

Како је саопштено из Канцеларије СЗО у Србији, монитори су обезбеђени уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), а планирано је да се поделе у следеће здравствене установе: КЦ Србије, КЦ Војводина, Ниш и Крагујевац, КБЦ Земун, Звездара, Бежанијска коса, "Др Драгиша Мишовић", као и за здравствене центре у Неготину, Ужицу, Пироту, Бору, Чачку, Ваљеву, Пожаревцу, Краљеву, Смедереву, Смедеревској Паланци, Лозници и Врању.

Директор Канцеларије СЗО у Србији др Маријан Ивануша оценио је да та подршка задовољава важну потребу здравственог система.

Др Ивануша је подсетио да од самог почетка епидемије ЦОВИД-19 СЗО, између осталог, ради на пружању подршке здравственом систему у Србији и то повећањем доступности потребне опреме како би је имало у довољним количинама за све пацијенте.

"Важно је нагласити да сада сви морамо да наставимо са превентивним мерама као и да здравствени систем ради на два колосека, са онима који имају ЦОВИД-19, али и свим другим пацијентима", навео је др Ивануша.

Набавка монитора део је шире УСАИД-ове подршке Србији преко СЗО, а која је у претходном периоду обухватала набавку ПЦР тестова, концентратора кисеоника, пулсних оксиметра и контејнера.

У наредном периоду очекују се и рендген апарати.

EUR/RSD 117.1769
Најновије вести