Тиодоровић: Почетак школске године преломни тренутак

БЕОГРАД:  Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да је почетак школске године преломни тренутак у укупном односу према епидемији.
tiodorovic, tanjug
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Тиодоровић је у Јутарњем програму РТС-а рекао да сви морамо помоћи да школе почну нормално да раде, да се деца врате у школске клупе, посебно деца из најмлађих разреда, јер је за њихов развој то посебно важно.

Он је истакао да ризике треба смањити на најмању могућу меру и да се све мере морају спроводити.

"Мислим да нам тренутна ситуација показује да се доста добро крећемо према бољем решењу, ако бисмо успели да очувамо однос који сада има становништво према епидемији и спровођењу свих заштитних мера, онда бисмо могли да створимо услове за добар почетак школске године", додао је Тидоровић.

Он је указао да, ако би дошло до неких промена и евентуално новог пика, био прекинут одлазак у школу и прешло би се на онлајн наставу.

На питање какве маске деца треба да носе, Тиодоровић је одговорио да треба да будемо објективни и да људи користе маске које могу да нађу и да набаве.

"Свака маска је у сваком случају велика ствар за заштиту од ширења инфекције. Нема разлога да од тога правимо проблем, деца ће користити ону маску коју им набаве родитељи и која им највише одговара", рекао је Тиодоровић.

 

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести