Тиодоровић: Заравњење криве око 3. или 4. децембра

БЕОГРАД: Ако сви заједно будемо спроводили мере заштите до 3. или 4. децембра моћи ћемо да створимо ситуацију да се крива заравни, изјавио је члан Кризног штаба за сузбијање инфекције ковид-19, епидемиолог проф. др проф. Бранислав Тиодоровић.
tiodorovic, tanjug
Фото: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Он је за ТВ Прва рекао да се повољњији резултати не могу очекивати пре, јер је потребно најмање 10 до 12 дана примене мера да се виде резултати тога.

Проценио је да нам следи тешка ситуација до краја ове седмице, током викенда и следеће седмице али да би уз одговорно понашање могли имати лагано спуштање криве у децембру, у почетку месеца мање а после више, са повременим пиковима ниског интензитета а да би много мирнију ситуацију могли имати и за Нову годину.

Он је указао да су медицински чланови Кризног штаба још у септембру указивали да би ситуација могла постати тешка и да је у октобру требало предузимати мере.

"Било је питање хоћемо ли оставити сплавове, ноћне клубове, са свим оним страшним снимцима које смо гледали да раде или не.

Неки су заменили економију са оним што не представља економију" рекао је он.

Додао је да важно да сви раде али да је требало поштовати приоритете а то је производња.

Истакао је да нам је овога тренутка највећи приоритет здравље, јер само здрави људи могу да раде и производе.

"Сада имамо све последице онога што се није спроводило и схватало озбиљно, јер много нису разумели о цему се ради и сада се њихово понасање одразило на све" рекао је Тиодоровић.

Он је оценио да нема поправдања да се сада уводи полицијски час и ванредно стање него да се само спроводе мере.

EUR/RSD 117.1677
Најновије вести