Тражи се продужење рока важења ваучера за одмор до 20. децембра

БЕОГРАД: Удружење "Моја Србија" упутило је иницијативу Министарству трговине, туризма и телекомуникација Србије, да донесе одлуку о продужењу важења овогодишњих ваучера за одмор у Србији до 20. децембра.
putovanje kofer pixabay
Фото: pixabay.com

Претходних месеци звали су нас многи грађани и негодовали, јер због епидемије нису могли да искористе ваучере које су добили за одмор у марту, априлу и мају, а онемогућена им је поновна пријава за ове субвенције, каже председник удружења "Моја Србија" Милан Ристић.

Додаје да су их звали и угоститељи, јер су они имали исти проблем - попуњене капацитете до 20. новембра и незадовољне госте којима не могу да изађу у сусрет и прихвате њихове ваучере у другом периоду.

У саопштењу удружења се оцењује да би се продужетком акције за месец дана, током којих би могли да се искористе искључиво неискоришћени ваучери из периода ванредне ситуације, помогло грађанима да искористе своје неискоришћене резервације, угоститељима да попуне капацитете до краја године, а домаћем туризму да обезбеди додатну зараду.

Акција поделе ваучера за субвенционисани одмор у Србији се током претходних пет година показала као једна од најисплативијих и најпопуларнијих субвенција у српској привреди.

Домаћи туризам сваке године бележи двоцифрену стопу раста, а увећани приходи од домаћих туриста доводе и до повећања нивоа инвестиција у туристичку инфраструктуру.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести