Tрећи круг поделе ваучера почиње ускоро; нових 100.000 ваучера добиће...

Трећи круг доделе ваучера почеће следеће недеље, а датум поделе знаће се тек када Влада Србије на наредној седници и званично донесе одлуку о овој новој подршци за одмор у Србији.
Pacir, Termalna banja/V. Fifa
Фото: В. Фифа/Термална бања у Пачиру

У Министарству туризма и омладине очекују да ће пријава највероватније почети у понедељак 19. јуна или најкасније дан касније.

Право на ваучере имају пензионери, незапослени, корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара месечно, војни инвалиди, носиоци пољопривредног газдинства, студенти, а корисници ваучера могу бити и лица старија од 65 година која не остварују право на пензију.

Грађанима ће бити на располагању нових 100.000 ваучера у вредности од 5.000 динара које могу користити у угоститељским објектима који учествују у овом систему.

Уз пријаву за ваучере, чији се образац може наћи на сајту Поште Србије, неопходно је приложити личну карту или пасош, потврду о резервацији, као и одговарајућу потврду о стицању права, као што су оригинал пензијског чека или решење о оствареном праву на пензију који се дају на увид.

Особе која су у 2023. години већ остварила право на ваучер, не могу да подносе пријаве за нове ваучере. Потенцијални корисници су у обавези да на шалтерима Поште поднесу пријаве најкасније 30 дана пре почетка реализације аранжмана, односно период од дана подношења пријаве Пошти до првог дана коришћења резервисаног аранжмана не може да буде краћи од 30 дана.

Крајњи рок за коришћење ваучера је 20. новембар 2023. године.

(Пинк.рс, Дневник)

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести