Три нова случаја корона вируса у српским срединама на КиМ

БЕОГРАД: У Српским срединама на Косову и Метохији данас су потврђена три нова случаја корона вируса, па је укупан број порастао на 12, саопштио је данас директор канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.
djuric, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Он је навео да се, у зависности од клиничке слике, оболели лече у болницама у Нишу, Београду и Косовској Митровици, као и у кућној изолацији.

У Српским срединама до сада је преминула једна особа, написао је Ђурић је на свом Инстаграм пофилу.

Он је додао да је у албанским срединама забележен још један случај корона вируса, чиме је укупан број порастао на 125 оболелих. Преминула је једна особа, а излечено је 10.

Ђурић је написао да је тим експерата института "Батут" стигао на КиМ како би помогли у организовању здравственог система у српским срединама.

Према његовим речима, набављено је ново амбулантно возило за Здравствени центар Гњилане.

"Волонтери су и данас обилазили угрожене грађане и носили им пакете са храном и хигијенским средствима. У свим општинама са српском већином спроводи се редовна дезинфекција јавних површина и установа", написао је Ђурић.

Истакао је да је Министарство за заједнице и повратак привремених институција самоуправе у Приштини, на чијем је челу министар Далибор Јевтић, обезбедило 900 прехрамбених и 300 хигијенских пакета за угрожене српске породице.

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести