Триван: Започети радови на 18 регионалних депонија

БЕОГРАД: Министар заштите животне средине Горан Триван рекао је да је његов лични и приоритет министарства да унапреде заштиту животне средину и да се неће бавити тиме колико то кошта јер је то посао других, привредника, цивилног друштва.
Goran Trivan  Foto: Tanjug / STR / bb
Фото: Tanjug

Привреда највише загађује, али и највише инвестира у заштиту животне средине, истакао је Триван на скупу “Зелена економија и системско управљање отпадом у Србији”. 

Он је рекао да је тема конференције изузетно важна и на неки начин је парадигма борбе за заштиту животне средине у Србији. 
Министар Триван је истакао да су у овом тренутку започети радови на 18 регионалних депонија, а да је у плану 26.

Регионалне депоније морају да буду општинске због ресурса, морате да имате неки економски интерес. То ништа није компликовано, негде су спроведени договори где ће бити те депоније, али негде и нису. У последње време и то се мења, јер је управљање депонијама постао бизнис, рекао је Триван.

Он је најавио да ће за годину дана имати реалнију слику када и где ће бити регионалне депоније. 

Ако буде кочења у локалним срединама, брутално ћемо да реагујемо јер немамо време да чекамо, ово је питање од националног интереса, нагласио је министар и најавио потписивање уговора о решавању депоније у Винчи, који је Скупштина јуче усвојила.

Нема напретка ни Београда, ни Србије у пословању без питања унапређења заштите животне средине, истакао је Триван.

EUR/RSD 117.1933
Најновије вести