Тропска врућина

НОВИ САД: Сунчано и врло топло. Ветар слаб северозападни или променљив. Притисак око нормале. Минимална температура 21, а максимална 37 степени.
sladoled vrucina
Фото: pixabay.com

ВОЈВОДИНА: Сунчано и врло топло. Ветар слаб северозападни или променљив. Притисак око нормале. Минимална температура 21, а максимална 38 степени.

СРБИЈА: Сунчано уз тропску врућину. Ветар слаб северозападни или променљив. Притисак око нормале. Минимална температура 19, а максимална 40 степени.

НАРЕДНИХ ДАНА: УПОЗОРЕЊЕ: До петка тропске врућине у свим пределима. На југу и југозападу максималне температуре могу достићи 42 степена у четвртак и петак. Услед повећане влажности ваздуха, осећај топлоте може бити и већи. У четвртак касно поподне на западу као и у региону Београда могућа киша повремено или пљускови с грмљавином локално. Постоји шанса и за непогоде праћене градом и појачаним ветром.       

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА: Очекује се релативно повољан утицај биометеоролошких прилика на хроничне болеснике. Известан опрез се саветује особама са обољењима срца. Главобоља и осећај малаксалости су могуће метеоропатске реакције. Препоручује се адекватно одевање и опрез у саобраћају.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести