Туристи из Србије покренули акцију и очистили плажу у Грчкој

Када су видели колико смећа су туристи оствали за собом на једној плажи на полуоструву Касандра, близу Паљурија, група из Србије се организовала и скупила отпад.
plaza skoljke
Фото: pixabay.com

У томе су им се придружили и други туристи. Укупно њих 13 је чистило плажу од смећа који су ту оставили други, међу њима, наравно и туристи из Србије.

Све су докуменотвали фотографијама које су објавили на Фејбуг групе Live from Greece.

“Е па није нам било тешко да се организујемо и да покупимо за свим оним несавесним људима који не схватају да имамо само једну планету и једно море, невезано чијим границама припада на карти! 31 кеса скупљеног ђубрета! Сат уложеног времена од стране 13 људи!”, написала је Ивана Станојевић, једна од организаторки акције.

Додала је да ће председник месне заједнице Паљурија својим личним возилом да покупи кесе са смећем и однесе ихса плаже.

„Надамо се само да они остали који су нас гледали са плаже неће наставити са бацањем ђубрета, иако је један кренуо да баци лименку, па стао. Људска некултура нема границе, универзална је и из тог разлога нажалост тешко победива. На нама је да се боримо стално против исте! Посебно се захваљујемо двојици Новосађана на помоћи ако нас прате, одличан сте дали пример сопственој деци као и пару из Сереса и једном камперу који нам се такође придружио!“, написала је Ивана.

Свака част!

 

EUR/RSD 117.5291
Најновије вести