Туризам корак напред за Војводину

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, посетио је Високу школу струковних студија за менаџмент

и пословне комуникације у Сремским Карловцима, где је са директором др Миладином Калинићем разговарао о плановима и програмима Секретаријата, као и о студијским програмима ове научно-образовне институције, те могућностима сарадње на пољу туризма и предузетништва.Ђоковић је истакао да је ова школа једна од ретких која нуди образовни програм за угоститељство и туризам, управо оно што АП Војводини недостаје као туристичкој дестинацији.

- Висока школа у Сремским Карловцима ове године изнедриће око стотину образованих кадрова у угоститељству и туризму, а Покрајина мора настојати да их задржи и примени у пракси њихово стечено образовање. Покушаћемо ове кадрове да задржимо уз помоћ подстицајних мера, тачније старт-ап програма и програма запошљавања у сарадњи с Националном службом за запошљавање - рекао је Ђоковић, додавши да ће Секретаријат подржати одржавање Сајма студентског и омладинског предузетништва који организује ова школа сваке године у мају, те да се поједине идеје издвоје и подстакну како би се реализовале у пракси.

Према речима др Калинића, ова образовна институција пружа студентима стручна знања, вештине и способности како би по завршетку студија ступили на тржиште рада у стратешки важним областима – привредном развоју, предузетништву, туризму и угоститељству. У разговорима је исказано интересовање за коришћење образовних ресурса и капацитета Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама у Новом Саду, управо због све веће потребе на тржишту рада и капитала за дуалним образовањем и прагматичном приступу пословању.

Потпредседник Покрајинске владе уручио је сертификате полазницима Високе школе за освојену златну и сребрну награду стечене на стручној пракси у Порторожу.

Е. Д.
 

EUR/RSD 117.5841
Најновије вести