У Београду почела изградња гробља за кућне љубимце

БЕОГРАД: У Блоку 51 на Новом Београду су почели радови на изградњи гробља за кућне љубимце који коштају 130 милиона динара, а предвиђено је да буду завршени за шест месеци.
s
Фото: pixabay.com

Гробље за кућне љубимце простираће се на 15.376 метара квадратних, а према речима заменика градоначелника Горана Весића, имаће административну зграду, ветеринарску амбуланту, простор за сахрањивање око 2.000 кућних љубимаца и спалионицу анималног отпада.

Весић је навео да у Београду сигурно има неколико стотина хиљада кућних љубимаца и додао да је изградња гробља за кућне љубимце цивилизацијски искорак.

Време да обезбедимо да се сахрањују на начин који је цивилизован, али и да ово буде повод да почнемо да разговарамо о томе како да као друштво промовишемо одговорно власништво и како да они који су одговорни власници имају бенефите, а они неодговорни, који пусте кућног љубимца на улицу, да за то добијају казне, рекао је Весић.

Заменик градоначелника је навео да пуно градова у Европи нема гробље кућних љубимаца.

Ово сигурно није највећи пројекат који радимо, али већ две године упорно покушавам да га доведем до почетка и срећан сам што смо успели да почнемо изградњу и што ћемо у септембру имати завршено гробље кућних љубимаца, додао је Весић.

Директор ЈКП "Ветерина Београд" Будимир Грубић изразио је задовољство због почетка радова на изградњи гробља за кућне љубимце, наводећи да не би требало да буде померања рокова.

Овај пројекат сигурно није највећи, али оваква цивилизацијска тековина је нешто што је од изузетног значаја за Београд, рекао је Грубић.

Навео је да је ово прво гробље за кућне љубимце не само у престоници, већ у целој Србији и додао да се нада да ће такво гробље бити изграђено и у неким другим градовима наше земље, како би људи имали где да сахране своје кућне љубимце.

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести