У Београду вакцинација без термина на 18 пунктова

БЕОГРАД: Секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић изјавила је да је Београђанима од среде на располагању 18 пунктова за вакцинацију за грађане који немају заказан термин за вакцинацију преко портала е-управа.
vakcinacija
Фото: Grad Novi Sad

Она је за ТВ Вести истакла да се пунктови за вакцинацију без заказаивања налазе у свим градским општинама, уз додатни пункт који се налази у Заводу за здравствену заштиту студената, који је намењен искључиво за вакцинацију студената.

Одзив грађана је одличан и апелујем на грађане да дођу и вакцинишу се, будући да је Србија обезбедила довољан број вакцина. Свако може да оде на пункт који се налази на општини на којој станује, вакцинише се и на тај начин заштити себе и друге, рекла је Наташа Станисављевић, саопштено је из Градског секретаријата за информисање.

Према њеним речима, грађани би требало да се информишу у домовима здравља у општинама у којима живе, јер су пунктови везани за домове здравља и тамо могу да добију информацију о тачној локацији на којој се врши имунизација.

Друга опција је позивање кол-центара који постоје на свакој општини, јер се тамо такође може добити информација о томе где се у одређеним данима налази пункт за вакцинацију, али и информација која се тиче радног времена. Трећа опција је целокупан списак пунктова са адресама и радним временом који је објављен на сајту Града Београда, подсетила је секретарка за социјалну заштиту.

Она је додала да све наведено апсолутно не утиче на процес имунизације за грађане који су се пријавили за вакцинацију преко портала е-управе и добили свој термин.

EUR/RSD 117.5850
Најновије вести