У Црној Гори више бесплатних плажа, без сунцобрана и лежаљки

Црногорско приморје увелико је спремно за почетак нове туристичке сезоне, а од ове године гостима ће, осим јавних и хотелских плажа, понудити 12 тематских плажа, тако да ће заљубљени парови, млади жељни провода, нудисти или гости са кућним љубимцима имати своје "парче обале" где ће моћи да се опусте.
more crna gora, pixabay.com
Фото: pixabay.com

То је за српске медије у Будви изјавио директор Јавног предузећа за управљање морским добром Црне Горе Предраг Јелушић, који је додао да ће то гостима пружити додатни комфор, јавља Танјуг, а преносе „Новости“.

Указао је и да је ове године сезона почела нешто раније, спајањем Ускршњих и Првомајских празника, те да је у том периоду попуњеност хотела у Црној Гори била боља за 10 до 15 одсто у односу на исти период прошле године.

"То је и наш циљ, да максимално развучемо и да имамо што дужу сезону", рекао је Јелушић.

С друге стране, каже он, у обавези су да пре сезоне припреме комплетну инфраструктуру за дочек првих гостују, што су, истиче, испунили и ове године.

"Оно што је наша централна тема јесте да ћемо ове године осим марине у Луштици имати још једну марину, Портонови. То је пројекат међународног бренда који се квалитетно бави прављењем марина на Медитерану", истакао је Јелушић.

Каже да је то показатељ да Црна Гора улаже у квалитетнији развој инфраструктуре и смештајне капацитете и додао да ће гости који ове године буду летовали у Црној Гори сигурно видети нешто ново - објекат, плажу или ресторан.

Говорећи о цени лежаљки и сунцобрана на плажи, Јелушић каже да су цене на нивоу прошлогодишњих, а негде чак и ниже и истиче да је повећан број плажа градског типа где уопште нема лежаљки и сунцобрана.

"Од ове године стриктно ћемо поштовати да барем 50 одсто плажа буде ослобођено за госте који не желе да рентирају дневно лежаљку или сунцобран", рекао је Јелушић.

Он објашњава да се услуга на Светом Стефану не може узимати као референтна тачка за целу Црну Гору, јер су у Будви мобилијари од пет до седам евра дневно, док поједини угоститељи у јуну дају гратис уколико сте њихов гост.

Цене смештаја у односу на прошлу годину, каже Јелушић, нису расле, али је, истиче, генерална политика Црне Горе да ако расте квалитет услуге, расте и цена.

Међутим, наводи пример да је Хотел "Палас" у Петровцу с четири звездице за празнике и након празника имао цену за полупансион 35 евра, што је, каже, повољна цена за такав хотел и додаје да је сличних понуда било у Херцег Новом и Тивту.

"Биће за свачији џеп, од приватних повољнијих смештаја до луксузних вила", подвукао је Јелушић.

EUR/RSD 117.5133
Најновије вести