У касарни "Бањица 2" парастос жртвама НАТО агресије

БЕОГРАД: У Капели Светог Ђорђа у касарни „Бањица 2" данас је служен парастос за жртве НАТО агресије, којем су присуствовали министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије, генерал-потпуковник Милан Мојсиловић.
vulin_pomen-zzrtve
Фото: Танјуг (Видео)

Помен жртвама служио је главни свештеник Војске Србије, протонамесник мајор Слађан Влајић, који је у беседи поручио да имена оних којих већ 20 година нема, не смеју бити предата забораву.

Пре 20 година заједно сте били у строју и рововима са онима којих данас нема, а чија смо имена чули како бисмо их се подсетили. Дуг је то списак и предуг. Тај списак мученичког српског рода није само из ових последњих 20 година, већ од вајкада, од постања. Тај списак се протеже од пре Косова и косовских дана и оставлка нама, који овде јесмо, који уживамо у слободи, обавезу да га никада не заборавимо, поручио је главни свештеник Војске Србије.

Он је рекао да имена свих жртава, попут куглица у кадионици, звоне данас истину коју су бранили и чували, а то је наша слобода.

Помен жртвама НАТО агресије служи се данас у свим богослужбеним просторима Министарства одбране и Војске Србије, наведено је у саопштењу МО.

EUR/RSD 117.9120
Најновије вести