У КЦВ 394, у Војној болници у Петроварадину 29 оболелих од короне

НОВИ САД: Поред великог броја амбулантно прегледаних пацијената на Клиници за инфективне болести, претходну ноћ у Клиничком центру Војводине обележио је велики број примљених пацијената на болничко лечење са потврђеном вирусном инфекцијом ковид 19.
k
Фото: Youtube Printscreen

„Тренутно, у Клиничком центру Војводине лечи се 394 пацијента код којих је потврђено да су оболели од ковида 19. Од тога, код 25 пацијената с обзиром на њихово тренутно здравствено стање, лечење захтева примену инвазивне механичке вентилације. Напомињемо, да се код великог броја осталих хоспитализованих пацијената који су оболели од ковида 19, а с обзиром на тежину клиничке слике уз осталу неопходну терапију примењује и интензивна кисеоничка потпора. У Војној болници у Петроварадину тренутно се лечи 29 пацијената код којих је потврђено да су оболели од ковид–19“, саопштио је Клинички центар Војводине.

С обзиром на пораст броја хоспитализованих пацијената КЦВ је био принуђен да обезбеди додатне смештајне капацитете као и да реорганизује људске ресурсе унутар својих организационих јединица. Тренутно су у ковид систему Клиника за инфективне болести, потом за медицинску рехабилитацију, за абдоминалну хирургију, за урологију, за пластичну хирургију, за максилофацијалну хирургију, за оториноларингологију, за ортопоедску хирургију и трауматологију, за неурохирургију, за васкуларну хирургију као и Клиника за анестезију интензивну терапију и терапију бола. 

Ургентни центар, Специјалистичка поликлиника КЦВ и преостали хоспитални део функционишу као нон ковид јединице.

„Апелујемо на грађане да помогну здравственом систему и Клиничком центру Војводине те да се обавезно придржавају свих превентивних заштитних мера, што подразумева ношење заштитних маски, одржавање одговарајуће дистанце између особа, редовно прање и дезинфекција руку, као избегавање окупљања становништва у већем броју у затвореном простору“, поручују из Клиничког центра Војводине.

Љ. П.

 

EUR/RSD 117.2907
Најновије вести