У последња три дана 10 погинулих у саобраћају, МУП апелује на поштовање прописа

БЕОГРАД: У последња три дана у саобраћајним несрећама у Србији погинуло је 10 особа, а 63 особе су повређене, саопштила је данас Управа саобраћајне полиције МУП-а и апеловала на све учеснике у саобраћају да у наредном периоду повећају опрез и да поштовањем прописа допринесу унапређењу безбедности саобраћаја на путевима.
policija FF__2324
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Како се наводи, највећи број погинулих, укупно шест, били су возачи путничких возила, три погинула лица били су пешаци, а по један учесник у саобраћају смртно је страдао у својству возача бицикла и возача мопеда.

Када је реч о незгодама у којима су погинули возачи путничких возила, четири незгоде догодиле су се због неприлагођене брзине, након чега је дошло до слетања возила са коловоза, а четири од шест погинулих возача нису користили сигурносни појас.

По два учесника у саобраћају погинула су на територији Полицијске управе за град Београд и Полицијске управе у Панчеву, а по један на територији полицијских управа у Врању, Крагујевцу, Лесковцу, Нишу, Новом Саду и Сремској Митровици.

Управа саобраћајне полиције упозорава све грађане да прелаз између зиме и пролећа представља период године када страда велики број учесника у саобраћају и подсећа да је у последњих десет 10 марта прошле године у саобраћајним незгодама погинуло је 20, а повређено 450 учесника у саобраћају.

EUR/RSD 117.0769
Најновије вести