У Прибоју ванредно: Бујица однела мостове, шталу, краву...

ПРИБОЈ: Невреме праћено обилним падавинама, које је у четвртак увече захватило Прибој, причинило је огромне штете на путној инфраструктури у руралном делу општине, због чега је јутрос проглашена ванредна сутуција.
poplava
Фото: Tanjug, ilustracija

У Штабу за ванредне ситуације Прибоја кажу да је штета причињена на инфраструктури у две трећине општине и да је најтежа ситуација у селу Саставци, где су набујала Сутјеска и Касидолски поток, однели два моста.

Све што је било поред набујалих потока и река је уништено.

У селу Обарде, од удара грома изгорела је штала, док је у домаћинству Миће Новаковића у селу Замрштен бујица однела шталу, краву, гаражу и аутомобил.

Председник Скупштине општине Прибој, Борис Мрдовић, изјавио је да су сви општински функционери и службе, као и радници јавних и комуналних предузећа од јутрос на терену, како би се утврдила причињена штета, и санирало оно најхитније.

Мрдовић је рекао да је регионални пут Прибој - Пљевља, у месту Саставци, захваљујући предузећу "Путеви Ужице", привремено оспособљен, као и пут Прибој - Касидол.

Све екипе предузећа “Путеви Ужице” и ЈП Дирекција за уређење грађевинског земљишта Прибој, су на терену како би санирали последице настале невременом, рекао је Мрдовић и додао да је штаб у сталном заседању. 

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести