У Србију стигао први део опреме коју је обезбедио УНИЦЕФ

БЕОГРАД: У Србију је данас стигао први део заштитне опреме коју је УНИЦЕФ, уз подршку партнера из приватног сектора и појединаца обезбедио, како би подржао здравствени систем и грађане у борби против вируса корона.
unicef
Фото: UNICEF

Опрема обухвата 1.549 скафандера, 9.000 маски Н95, 99.950 хируршких маски, 25.116 заштитних огртаћа, 5.200 заштитних кецеља, 71.900 хируршких рукавица и 5.376 визира, саопштила је Агенција за интегрисане комуникације New media team.

Директорка УНИЦЕФ-а у Србији Ређина Де Доминикис је захвалила свим компанијама које су донирале УНИЦЕФ-у како би се сачували животи у Србији.

Поручила је да УНИЦЕФ даје своју пуну подршку националним напорима да се заштити становништво кроз набавку критично потребне опреме за здравствени систем, али и обезбеђивањем хигијенских средстава за најугроженије породице и децу.

Компаније чије донације су омогућиле набавку опреме су Еуробанка, Теленор фондација, Steel Impex, Nova Communications, Vega IT Sourcing doo, Сбербанка, Тајфун Хил.

И многе друге компаније и појединци су се одазвали позиву УНИЦЕФ-а да донирају како би се набавила неопходна медицинска и заштитна опрема, а то су Нордеус, Раифајсен банка, I&F McCann Grupa, Војвођанска банка, Phi Academy, Петите Геневе Петровић Србија, Мол Србија, Continental automotive Srbija, Удружења рециклера Србије, ЕXЛРТ, Еxецом, Калемегдан Девелопмент, Прозоне, Еко Хеленик, Телегроуп, Орион Телеком, као и УНИЦЕФ-ова национална амбасадорка Ана Ивановић, наводи се у саопштењу.

УНИЦЕФ је организација која помаже у санирању више од 300 кризних ситуација у свету годишње, а сада сарађује и са више од 1.000 добављача и лидера широм света, како би се пронашло решење за тренутна ограничења на тржишту.

EUR/RSD 117.5857
Најновије вести