У установама соц. заштите заражено укупно 137 корисника и 54 запослених

БЕОГРАД: У установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и старих данас је потврђено присуство вируса Ковид 19 код укупно 137 корисника и 54 запослених.
korona
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Присуство вируса КОВИД -19 потврђено је у геронтолошким центрима у Књажевцу, Субиотици, Новом Саду - РЈ Лиман, РЈ Футог и РЈ Ново насеље, као и у Матарушкој Бањи.

Ковида 19 има у Установи за одрасле и старије Лесковац, Служби за Помоћ у кући Геронтолошког центра Београд, Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину, као и центрима за социјални рад у Врању и Прокупљу, Центру за породични смештај и усвојење у Крагујевцу, Центру за породични смештај и усвојење у Новом Саду.

Има га и у домовима за смештај одраслих и старијих ''Дуга плус“ Београд; ''Дедиње'', ''Кладомоx плус'', Келебија; ''Трем'', Доњи Душник, општина Гаџин Хан.

Такође је потврђено присуство овог вируса у Установи за смештај и негу старих лица ''Национални дом'' Владимирову, као и домовима смештај одраслих и старијих ''Бонаца'', Београд, ''Вилла Анцора'', Палић, ''Вилла Анцора 1'', Суботица; ''Терза Ета'', Прибој.

Ковид 19 је потврђен и у Дому за лица ометена у менталном развоју ''Срце у јабуци'' код Панчева и у Установи за одрасле и старије ''Гвозден Јованчићевић'' Велики Поповац.

Укупан број излечених корисника установа социјалне заштите износи 885, а број излечених особа које су запослене у установама социјалне заштите износи 351.

Дом за смештај одраслих и старијих ''Доживети стоту'', Београд, Дом за смештај одраслих и старијих ''Стара пруга'', Умка и Дом за смештај одраслих и старијих ''Радост'' у Неготину, решењем о забрани рада Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, не пружају услугу социјалне заштите домског смештаја одраслих и старијих.

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања донело је решење о забрани рада Дома за смештај одраслих и старијих ''Нада'', у Београду.

Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести