У Војводини 201 заражени,  од тога у Новом Саду 72

Институт за јавно здравље Војводине и даље оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као несигурну.
kovid centar kcv
Фото: Марија Ердељи

 У односу на претходну недељу и даље је присутна стабилизација броја регистрованих случајева на ниским нивоима. Дневни број регистрованих случајева се креће у распону од 10 до 12. 

У овом тренутку је 201 активан случај на територији АП Војводине, што представља благи пад у односу на претходну недељу. Највећи број активних случајева је у Новом Саду, 72, што је, такође, мало мање него претходне недеље.

„ Још увек је присутна широка географска распрострањеност и активност вируса на територији покрајине, што указује на потребу примене мера заштите и у наредним недељама. Активни случајеви су присутни у 32 од 45 општина у АП Војводини, а у 24 општине је присутно мање од 5 активних случајева“, саопштио је Институт.

 Током претходних шест недеља на територији АП Војводине дошло је до континуираног пада броја регистрованих случајева и стабилизације броја активних случајева на ниском нивоу у односу на претходни епидемијски талас.

Међу оболелима доминира радно активно  становништво. Нису утврђене промене у броју и начину заражавања код деце у односу на септембар. Региструју се појединачни случајеви оболевања деце школског узраста,  које је повезано са боравком у другим земљама  или је до заражавања дошло од претходно оболелих родитеља односно ван школе. Није регистровано преношење обољења међу децом у школским условима

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести