УМЕСТО ДРВЕЋА ПОЛОМЉЕНОГ У ОЛУЈИ Бачка Паланка планира садњу нових стабала

Уместо стабала која су поломљена и изваљена у орканским олујама на територији општине Бачка Паланка биће посађене нове саднице, закључено је на првом састанку Радне групе општине Бачка Паланка за санацију и реконструкцију зеленила уништеног у невремену.
a
Фото: Dnevnik.rs

Радна група је формирана на иницијативу председника општине Бранислава Шушнице и њен задатак је да направи план поновног озелењавања, количину садница и одабир врста за садњу. Радну групу чине стручњаци Института за низијско шумарство и животну средину, ЈП „Војводинашуме“ и НП „Фрушка гора“ представници општине и општинских комуналних служби.

Радна група ће на основу података од надлежних инистутуција које су донеле план сече, направити план садње, који ће бити усаглашен са катастром подземних инфраструктура.

У акцију озелењавања поред „Војводинашума“ и НП „Фрушка гора“ биће укључене и локалне друштвeно-одговорне компаније.

- Ми тренутно приводимо крају радове на санацији оштећења на објектима јавне намене, за шта су нам средства обезбедили Влада Републике Србије и Покрајинска влада. Такође, у непрестаној смо комуникацији с надлежним службама Владе Србије ради обезбеђивања државне помоћи за грађане којима су оштећени објекти у невремену. На територији наше општине оштећено је више од 6.000 кућа. Поред тога, важно је да урадимо и санацију уништеног зеленила, јер је дрвеће важно за квалитет живота наших грађана - рекао је Бранислав Шушница председник општине.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести