УНИЦЕФ УПОЗОРАВА Свако десето дете у Србији живи у сиромаштву, грађани и привредници помозите деци и породицама

БЕОГРАД: УНИЦЕФ у Србији, у сусрет предстојећим празницима, покреће кампању којом жели да скрене пажњу на децу и породице које се суочавају са изазовима које доноси сиромаштво и позива појединце и пословну заједницу да покажу солидарност и подрже оне којима је помоћ најпотребнија.
unicef stand
Фото: Dnevnik.rs

Деца у Србији осећају последице криза у свету јер ниједна криза није изолована и лако се прелива из једне земље у другу, истиче се у саопштењу УНИЦЕФА у Србији и наводи да подаци УНИЦЕФ-а показују да једно од десеторо деце у Србији живи у сиромаштву, са тенденцијом раста због утицаја глобалних криза.

Породице са малом децом, деца из ромских заједница и она који живе на селу посебно су рањиви, а с обзиром на то да деца чине свега 17 одсто популације Србије, УНИЦЕФ у Србији наглашава важност да свако дете добије могућност да оствари свој пуни потенцијал.

Указује се такође да инвестирање у здравство, образовање, социјалну заштиту и ефикасне програме усмерене на смањење сиромаштва представљају темељ за напредак и развој деце, њихових породица, као и за унапређење целокупног друштва.

Грађани и предузећа у Србији могу да се придруже УНИЦЕФ-у и изврше донације путем веб сајта donacije.unicef.rs или уплатом на рачун Банке Интеса, број: 160-666-18, сврха уплате: човечанство је највећи дар.

Донације прикупљене кроз ову кампању омогућиће спровођење програма за помоћ деци и породицама у Србији, укључујући исплату једнократне финансијске помоћи, стручну подршку деци са сметњама у развоју и обезбеђивање асистивне технологије за подршку деци у учењу. наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.0413
Најновије вести