УНС: Сутра годишњица смрти Даде Вујасиновић, случај отворен

БЕОГРАД: Удружење новинара Србије (УНС) подсетило је данас да се у среду, 8. априла, навршава 26 година од смрти новинарке "Дуге" Даде Вујасиновић.
UNS logo  Foto: UNS
Фото: UNS

Председник Комисије за истраживања убистава новинара Веран Матић изјавио је да Комисија нема нових информација у вези с њеном смрћу и да није добило нове од Тужилаштва, али је додао да је случај и даље отворен.

У Вишем јавном тужилаштву УНС-у је речено да с припадницима Министарства унутрашњих послова Србије "наставља да предузима радње ради утврђивања постојања кривичног дела, извршиоца и због обезбеђивања доказа", саопштио је УНС, преноси РТС.

Подсећа се да је Тужилаштво током 1994. године предузело низ провера и иницирало поступак пред тада надлежним судом, када су испитани бројни сведоци и обављена различита вештачења.

Формирана је комисија вештака судске медицине и балистичара, а обављена је и реконструкција догађаја на лицу места у присуству судских вештака и чланова породице Вујасиновић, наводе у Тужилаштву.

Истичу да вештаци нису могли да се изјасне да ли је у овом случају реч о самоубиству или убиству, или несрећном случају, али да те могућности нису могли да искључе.

Додају и да је због налаза вештака којег је ангажовала породица новинарке, захтевано још једно допунско судско-медицинско и балистичко вештачење.

Радислава Дада Вујасиновић пронађена је мртва 9. априла 1994. године у свом стану у Трећем булевару у Новом Београду.

EUR/RSD 117.3108
Најновије вести