УПИС БРУЦОША ПРИ КРАЈУ Коначне листе објављене на свим смеровима

На свих 14 факултета Универзитета у Новом Саду, после циклуса полагања пријемних испита, објављене су ранг листе будућих бруцоша и уписи су увелико у току.
д
Фото: Dnevnik.rs

Одвијају се према распореду који су појединачно одредили факултети.

По односу броја оних који су се полагали пријемни испит и броја оних који су га положили, велика већина је успела је да испуни услов за добијање индекса, без обзира на то да ли ће студирати о трошку државе или ће стицање високошколског знања плаћати из свог yепа. Од укупно 8.268 оних који су били на провери занања за основне и интегрисане студије, пријемни су положило 7.677 будућих студената.

По факултетима преглед стања изгледа овако: на Пољопривредном факултету пријемни испит положило је свих 498 кандидата који су се појавили на тестирању. На Филозофском факултету од 1.050 оних који су дошли на полагање, пријемни је положило 1.026, на Технолошком факултету од 206 кандидата пријемни испит положило је њих 205, на Правном факултету пријемни је полагало њих 419 и сви су га прошли. На Медицинском факултету од 1.156 који су дошли на пријемени, положило је њих 1.101. На Факултету техничких наука који прима највише студената на прву годину студија, од 2.652 потенцијалних бруцоша после полагања пријемног за тај статус од јесени изборило се 2.437 кандидата. На Економском факултету свих 485 дошлих на пријемни положило је испит, док је на Природно-математичком факултету од 742 кандидата, пријемни савладало њих 693. На Грађевинском факултету свих 55 пријављених је положило пријемни, док је на Техничком факултету “Михајло Пупин” од 321 кандидата који је дошао на полагање, пријемни положило њих 226.

По односу броја оних који су полагали пријемни испит и броја оних који су га положили, велика већина је успела да испуни услов за добијање индекса, без обзира на то да ли ће студирати о трошку државе или ће стицање високошколског знања плаћати из свог џепа

На Факултету спорта и физичког васпитања од 270 кандидата пријемни је прошао 241 будући бруцош. На Педагошком факултету је свих 53 који су полагали ипсит и положило пријемни испит. Такође, на Учитељском факултету на мађарском наставном језику, свих 43 кандидата показало је потребно знање да се упише на прву годину студија.

За стицање знања из уметничких области традиционално конкурисало је готово дупло више кандидата него што Академија уметности Универзитета у Новом Саду прима студената. Тако је од 409 оних који су полагали, њих 195 положило пријемни испит.

В. Ц.

 

EUR/RSD 117.5581
Најновије вести