Упозорење РХМЗ: Кошава још данас и сутра

БЕОГРАД: РХМЗ издао је упозорење да ће и данас и сутра у косавском подруцју дувати јак југоистоцни ветар који ће повремено имати и олујне ударе (преко 17 м/с), а на југу Баната и преко 24 м/с.
vetrovito vetar
Фото: pixabay.com

У понедељак после подне очекује се слабљење ветра.

Према прогнози, сутра ће у Србији изнад већег дела бити умерено облачно и суво, само на крајњем југу облачно уз могућност краткотрајне кисе, а у Тимоцкој Крајини и даље тмурно и хладније повремено с росуљом.

Дуваће слаб и умерен југоисточни ветар, у косавском подручју још ујутру и пре подне јак, повремено и олујни, који це после подне бити у слабљењу и скретању на истоцни правац. Најнижа температура од -1 до 7 степени, највиша дневна од 11 до 14 степени у Тимочкој Крајини око 8 степени.

У Београду ће сутра бити умерено облачно, још ујутру и пре подне и ветровито са умереним и јаким, на ударе и олујним југоисточним ветром који ће после подне бити у слабљењу и скретању на источни правац. Најнижа температура 6, највиша дневна 13 степени.

Према излгедима за наредних седам дана, до 2. децембра, у уторак умерено до потпуно облацно и суво, само на истоку и југоистоку ујутру и пре подне понегде с кишом.

У среду умерено облачно с дужим сунчаним периодима и мало топлије, осим у Тимочкој крајини где ће се задржати облачно и хладно. Увече и током ноћи на северу и западу наоблачење са кишом. У четвртак још увек релативно топло, претежно облачно, местимично с кишом.

Од петка температура у постепеном паду уз честу појаву кише.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести