Упозорење РХМЗ на високе температуре, а затим непогоде

РХМЗ издао је данас упозорење да ће на југоистоку и истоку Србије бити веома топло са највишом температуром од 34 до 36 степени.
pljusak kisa leto cvece ruze pix
Фото: Pixabay.com

Такође, издато је и упозорење на краткотрајне временске непогоде од 16. до 19. јула.

Од петка до понедељка биће променљиво облачно са честом појавом кише, пљускова и грмљавине. Понегде непогода са јаким пљуском, великом количином падавина, градом и олујним ветром, саопштио је РХМЗ.

Према прогнози, сутра ће у Србији бити променљиво облачно, местимично с кишом, пљусковима и грмљавином. После подне понегде непогода са јаким пљуском, великом количином падавина, градом и олујним ветром. Дуваће слаб и умерен, источни и североисточни ветар.

Најнижа температура од 17 до 21, највиша од 29 до 33 степена.

У Београду ће сутра бити променљиво облачно, повремено с кишом, пљусковима и грмљавином, углавном после подне. Ветар слаб и умерен, источни. Најнижа температура 20, највиша 29 степени.

Према изгледима за наредних седам дана, до 23. јула , до уторка се очекује променљиво облачно с кишом, пљусковима и грмљавином. Понегде непогода са јаким пљуском, великом количином падавина, градом и олујним ветром.

Од среде претежно сунчано, после подне понегде краткотрајни пљусак са грмљавином. Температура око просечних вредности, највиша од 26 до 31 степен.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести