Ватрогасцима десет цистерни и аутохидрауличних мердевина

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Александар Вулин присуствовао је данас у Наставном центру Макиш у Београду примопредаји 10 ватрогасно-спасилачких аутоцистерни и пет аутомеханичких лестви које је МУП набавио за потребе Сектора за ванредне ситуације.
vatrogasci 1
Фото: Дневник (Р. Хаџић)
У саопштењу МУП-а указује се да су од почетка ове године ватрогасци-спасиоци на територији Србије реаговали су у 25.916 ванредних догађаја, од чега су 20.223 били пожари, и да су спасили 1.283 особе.
 
Приликом примопредаје у Макишу Вулин је истакао је да ће МУП наставити да улаже у Сектор за ванредне ситуације, јер су ватрогасци важан део Министарства и борбе за безбедност грађана и увек стижу први на место догађаја.
 
"Први су ту када је пожар, поплава, када су елементарне непогоде, када треба пружити помоћ и спасити грађане. Управо зато је Министарство унутрашњих послова препознало потребу да се наше ватрогасне јединице и уопште Сектор за ванредне ситуације посебно модернизује, унапреди и опреми“, рекао је министар.
 
Заменик начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Владо Племић захвалио се држави и Министарству на улагањима у Сектор за ванредне ситуације.
 
"Данас смо добили 15 нових возила. После дужег времена добили смо пет аутомеханичких лестви, чија је максимална радна висина 32 метра. Добили смо и 10 пратећих аутоцистерни које ће унапредити рад наше службе како бисмо били још ефикаснији“, прецизирао је Племић.
 
МУП јр указао да ће аутоцистерне „Ивеко“, са цистернама за воду капацитета 7.000 литара, биће испоручене управама за ванредне ситуације у Београду и Новом Саду, као и одељењима за ванредне ситуације у Зрењанину, Кикинди, Новом Пазару, Пироту, Пожаревцу, Пријепољу, Прокупљу и Суботици.
 
Аутохидрауличне лестве „Ивеко“ биће испоручене Управи за ванредне ситуације у Београду и одељењима за ванредне ситуације у Лесковцу, Смедереву, Сремској Митровици и Шапцу.
 
У последње три године ватрогасно-спасилачким јединицама широм Србије, само у склопу овог капиталног пројекта Министарства унутрашњих послова усмереног ка подизању капацитета Сектора за ванредне ситуације, испоручено је 228 возила различите намене, а сви ватрогасци-спасиоци опремљени су новим радним и интервентним униформама.
EUR/RSD 117.3323
Најновије вести