Весић: Хитно реконструисати и вратити споменик у селу Негришор

НЕГРИШОРИ: Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић затражио је реконструкцију и хитно враћање Споменика палим борцима у Другом светском рату који су оштетили извођачи радова на деоници аутопута Паковраће - Пожега.
goran vesic, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Весић је поручио да је оштећење споменика у селу Негришори недопустиво, те затражио да га извођач радова реконструише и врати на место, наводи се у саопштењу Министарства.

“На основу написа из медија и извештаја Завода за заштиту споменика културе Града Краљева, упознат сам да сте током извођења радова на изградњи аутопута Паковраћа – Пожега оштетили Споменик палим борцима Другог светског рата у селу Негришори. Обавештен сам да сте током викенда присупили демонтирању споменика без најаве надзорном органу и Заводу за заштиту споменика културе Града Краљева“, навео је  Весић и додао да је том приликом споменик оштећен.

Министар је оценио да је извођач поступио супротно уговору.

"Оштећење споменика изазвало је узнемирење наших грађана. Захтевам од вас да под хитно, у складу са условима Завода за заштиту споменика културе Града Краљева извршите реконструкцију споменика, као и да споменик буде враћен на место на којем се налазио или друго прикладно место у складу са одлуком Завода”, поручио је Весић, саопштило је Министарство.

Извођач радова на тој деоници аутопута је кинески ЦРБЦ.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести