Вучевић и Мојсиловић обишли базу Југ код Бујановца

БУЈАНОВАЦ: Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су вечерас Центар за обуку јединица за мултинационалне операције у бази "Југ" код Бујановца.
s
Фото: Министарство одбране

Командант Центра, потпуковник Драган Пауновић информисао је министра одбране о организацији, задацима и делокругу рада тог састава Центра за мировне операције Оперативне управе Генералштаба Војске Србије.

Министар Вучевић обишао је и полазнике Курса за штабне официре Уједињених нација "UNSOC 2022" који се реализује у бази "Југ" и сертификован је од стране Уједињених нација, наводи се у саопштењу Министарства одбране и додаје да је Вучевић у кратком обраћању полазницима из осам земаља пожелео успешан завршетак усавршавања.

Вучевић је, такође, имао прилику да сагледа капацитете Центра за реализацију обуке на тренажерима и симулаторима, а том приликом су му, између осталог, представљени симулатор виртуелног бојишта ВБС-3, медицински симулатор, тренажер за обуку у гађању из личног наоружања " LASER SHOT", као и симулатор погодака "MILES".

Вучевић и Мојсиловић затим су присуствовали приказу оспособљености Вода за заштиту снага Команде за обуку на полигону Боровац код базе "Југ" након чега је министар будућим мировњацима пожелео да на најбољи начин представљају себе, своје породице, Војску Србије и нашу отаџбину.

Фото: Министарство одбране

"Да чувате мир и грађане тамо где будете били, али да чувате и себе, да нам се вратите живи и здрави у отаџбину, у Србију", рекао је Вучевић.

Додао је да је поносан на то што је Војска Србије радила на унапређењу обуке и стварању услова да наши, али и припадници других оружаних снага, других војски долазе код нас на обуку.

"Желим вам добро здравље, добру срећу и јуначка срца", поручио је Вучевић припадницима Вода за заштиту снага који ће на пролеће бити упућен у мисију UNIFIL у Либану.

EUR/RSD 117.3093
Најновије вести