Вучић: За око 2.000 људи мање у болницама него пре 10 дана

БЕОГРАД: До јутрос је у болницама било хопситализовано 3.519 пацијената, што је за око 2.000 људи мање него пре 10 дана, саопштио је данас председник Александар Вучић, али и упозорио да то не значи да треба да се опуштамо.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/video
Фото: Председник Србије Александар Вучић Фото: Танјуг/видео

Тај податак на најбољи начин говори колико је ситуација повољнија данас него пре 10 или 15 дана, подвукао је председник Вучић у обраћању јавности.

"Ово сам рекао не да бих казао да је време за опуштање, већ да схватимо да треба да да будемо одговорнији и озбиљнији у приступу нашој борби са инфекцијом коронавируса, да заштитимо грађане", рекао је Вучић.

Додао је да је највећи број преминулих старије животне доби, док је знатно мање младих, мада они свакако нису изузеци.
 

Вучић: Огроман новац у обнову болница

Председник Александар Вучић најавио је данас да за десетак дана креће обнова и огромно улагање у четири болнице у Србији - Врању, Пироту, Кикинди, Ћуприји.

Он је рекао да ће за мање од годину дана бити завршен КЦС у Београду, да се убрзано настављају радови на Инфективној клиници КЦС, али и да се раде болнице у Аранђеловцу, Смедервској Паланци, Прокупљу, Лозници.

Како је најавио, ускоро креће и реконструкција КЦ Војводине у Новом Саду, али и КБЦ Бежанијска коса где ће бити изграђена два додатна онколошка блока, са два нова линеарна акцелератора за зрачну терапију.

"Желимо да КБЦ Бежанијска коса буде боље припремљена за јесен него што је то данас. Желим да честитам свим лекарима да им кажем огромно хвала, да цео свет не може да произведе аплаузе које они заслужују", рекао је Вучић на конференцији за медије.

Лекари, истиче, заслужују "велико хвала" за борбу који су показали током епидемије вируса корона.

"Када видите Марију Здравковић (директорка КБЦ Бежанијска коса) након што јој је мајка умрла од короне сутрадан иде у визиту и бори се за друге пацијенте и брине о њима, јасно вам је шта ти људи заслужују и шта су урадили за нашу земљу и народ", закључио је он.

Вучић: Добродошли сви који желе да помогну својој земљи

Потребни су нам и добродошли су сви лекари, добри и вредни, који желе да помогну својој земљи, само да је не критикују и да хвале системе у којима раде, а од којих је Србија десетоструко успешнија, изјавио је данас председник Александар Вучић.

"Сви су нам лекари потребни, добри и вредни, који су уз своје пацијенте и своју земљу. Нису нам потребни партијски послушници, било да припадају владајућој партији или неким дугим, које су их позивале да потписују одређене прогласе. Нама су потребни људи који ће да брину о пацијентима, не интересује нас за кога ће да гласају, већ како раде свој посао", рекао је Вучић на конференцији за новинаре одговарајући на питање да ли су Србији потребни лекари из дијаспоре.

Вучић је рекао да је било примера да су поједини из дијаспоре хвалили како фантастично ствари функционишу у земљема које имају 10 или 20 пута више преминулих него Србија.

"Добродошли су сви, хвала им. Сви нека дођу да помогну, само да не критикују своју земљу која је десетоструко или двадесетоструко успешнија од земаља у којима раде, а те нам системе хвале", рекао је Вучић.

Додао је и да је амбасадору једне важне, моћне земље то рекао, након што је почео да му држи придике.

"Ја га пет минута гледам и не верујем шта ми прича...Држи ми придике шта да радимо, а они имају 40.000 преминулих. Али, имате велике силе које су научене да држе лекције и мисле да имају морално право да их држе и кад су много лошије од вас", рекао је Вучић.

Вучић: Српско ратно ваздухопловство 20 пута снажније

Српско ратно ваздухопловстов данас је чак 20 пута снажније него пре 10 година, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Одговарајући на питања новинара у вези са тврдњама да су наша војска и здравство уништени, рекао да је без претеривања и наше здравство три или четири пута снажније, као што и без претеривања може да каже колико је Србија данас снажнија у ратном ваздухопловству.

Подсетио је на бројна улагања у здравствене објекте претходних година.

"И број оних који су, упркос жестокој кампањи, и то не само лекарског и другог особља, и највећим делом из приватног дела, показује какво је поврење тих људи у здравство Србије", каже Вучић.

Додаје да још много тога у здравству треба да се исправља али да је вишеструко боље него раније.

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести