Вучинић: Сви да обрате пажњу, болест непредвидива

БЕОГРАД: Директор Клинике за пулмологију Клиничког центра Србије Виолета Вучинић упозорила је јутрос да сви грађани, без изузетка, треба да обрате пажњу на евентуалне симптоме корона вируса
kcs
Фото: Tanjug

Додала је да је посреди непредвидива болест јер се не зна када стање може да се погорша.Вучинић је казала да је протекли викенд био веома тежак на Клиници за пулмологију КЦС.

"Мало се зна о болести. И све то нас јако плаши, веома је непредвидива. Примили смо човека без ''коморбидитета'', релативно младог узраста, примљен је око поднева, а већ увече је био кандидат за интензивну негу", навела је она за РТС и додала да су смештени на клиници различитог узраста - најмлађи је ''88 годиште, најстарији има 85 година.

Посебан опрез Вучинић саветује хроничним болесницима, онима са астмом, хроничном опструктивном болести плућа, за које је навела да су у животном ризику.

"Ако осете кашаљ, стезање у грудима, температуру, малаксалост, и друге симптоме класичног грипа, морају да обрате пажњу и да никако не одлажу посету лекару", поручила је она.

Казала је да нема заражених коронавирусом међу лекарима.

На клиници коју води, додаје, капацитет је 175 постеља, док интензивна нега располаже са 14 кревета и 13 респиратора.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести