Вулин и амбасадор Палестине Набхан о наставку сарадње

 Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је данас са амбасадором Државе Палестине Мохамедом Набханом о наставку сарадње две земље у области унутрашњих послова.
vulin
Фото: МУП

 Министар Вулин је истакао да је Споразум између Србије и Палестине о безбедносној сарадњи, који је недавно усвојен у Скупштини Србије, добра основа за унапређење даље сарадње две земље у области борбе против организованог криминала, тероризма и ирегуларних миграција, посебно кроз размену оперативних података између две полиције.

 На састанку су истакнути традиционално добри пријатељски односи два народа и узајамна подршка коју су две земље пружале једна другој у тешким историјским околностима.

 Министар Вулин пренео је амбасадору Набхану да је став Србије по питању поновног евентуалног захтева Приштине за чланство у Интерпол непромењен и да ће се Србија свим снагама борити да спречи евентуални покушај такозваног Косова да постане део ове међународне полицијске организације, што је у супротности са међународним правом и суштином постојања ове организације.

 Министар се захвалио Палестини на принципијелном ставу поштовања територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и додао да очекује да ће та држава и даље имати разумевања за аргументе Србије против чланства такозваног Косова у Интерпол.

EUR/RSD 117.5361
Најновије вести