Вулин: ''Јумко'' у корак са светом, производи најбоље за ВС

ВРАЊЕ: Министар одбране Александар Вулин обишао је данас погоне компаније ''Јумко'' за производњу заштитне и балистичке опреме за потребе Војске Србије и поручио да то предузеће расте и развија се и да има производе чији квалитет не заостаје за реномираним светским произвођачима.
vulin jumko
Фото: Министарство одбране

Директор ''Јумка'' Бранислав Трајковић уручио је Вулину Плакету поводом 60 година постојања те компаније, у знак захвалности за разумевање, подршку и несебичну помоћ у јачању производних капацитета компаније ''Јумко“ и наменске производње за потребе система одбране Србије.

Вулин је после обиласка погона рекао да је председник Србије Александар Вучић, када је 2012. године постао министар одбране, трасирао пут којим су се кретали сви после њега, а који је на првом месту подразумевао сарадњу са државним предузећима и предузећима која запошљавају велики број радника.

Фото: Министарство одбране

''Ово предузеће је било готово напуштено. Сви се ми сећамо времена када су радницима дуговали плате по годину дана, када у овим погонима није било струје, када су у овим погодима били људи који нису имали никакву наду'', рекао је Вулин.

Истакао је да је захваљујући раду председника Вучића и томе што је као председник Владе донео тешке одлуке, због којих је држава имала довољно новца да помогне, између осталог и „Јумку“ из Врања, то велико предузеће, које запошљава око 2.000 радника и то не само у Врању, већ и у Дрвару, Деспотовцу, Бујановцу.

''То је предузеће које расте, развија се и за које са великим поносом могу да кажем да има производе чији квалитет не заостаје за било којим реномираних светским произвођачем'',истакао је Вулин.

Поручио је да ће ''Јумко“ увек моћи да рачуна на подршку Министарства одбране и Војске Србије и подсетио да је у протекле три године ова команија потпуно променила визуелни идентит наше војске.

''Наши војници имају униформу која је дизајнирана као код њихових колега из најразвијенијих и најснажнијих армија света, а по квалитету не заостају нимало. „Јумко“ производи најбоље, а једино то може да се да припадницима Министарства одбране и Војске Србије, јер то и заслужују'', нагласио је министар.

Фото: Министарство одбране

Директор компаније „Јумко“ Бранислав Трајковић уручио је Плакете и државном секретару у Министарству одбране Бојану Јоцићу и државном секретару у Министарству привреде Драгану Стевановићу, који су данас, такође, обишли компанију.

Трајковић је казао да ''Јумко“ ове године прославља 60 година постојања и да компанија има чиме да се похвали наводећи да је са Министарством одбране отворен погон у Дрвару који запошљава 85 радника.

''Извршили смо велику реконструкцију у нашој фабрици, где је обновљена и реконструисана котларница, обновили смо машине у доради и конфекцији'', навео је Трајковић.

Додао је да је „Јумко“, упркос кризи коју је условио вирус корона, остварио стабилно пословање, обезбедивши послове током целе године, а тиме и сигурну егзистенцију и плате за све своје запослене.

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести