Вулин: Вучић да предузме мере на заштити становништва

БЕОГРАД: „Председник Србије Александар Вучић примио је вечерас процену Министарства одбране да ризици и претње поводом пандемије корона вируса захтевају доношење хитних мера из надлежности председника Србије“, саопштио је вечерас министар одбране Александар Вулин.
vulin
Фото: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije, arhiva

Он је у обраћању на тв Пинк рекао да је сада на председнику Србије да одлучи како и на који начин ће искористити своја уставна овлашћења и ставити све службе у функцију живота и здравља грађана.

Вулин је рекао да након појаве корона вируса и поред до сада предузетих мера од стране органа власти у Србији, а полазећи од дешавања на глобалном нивоу и прогласења пандемије од стране СЗО, процена је да би даље ширење вируса Ковид 19 могло значајно да угрози здравље шире популације грађана и довело у питање функционисање земље и њених институција.

Из наведених разлога ризици и претње по безбедност грађана и земље захтевају предузимање хитних мера из надлежности председника, навео је Вулин.

"Грађани Србије будите уз своју земљу", поручио је Вулин.

Министар одбране Александар Вулин упутио је писмо председнику Србије Александру Вучићу у коме је затражио од њега да предузме све неопходне мере на заштити становништава.

У складу са Уставом Републике Србије министар одбране Александар Вулин, због угрожене безбедности градана Републике Србије на највецем делу теритрије наше земље, упутио је писмо председнику Александру Вучићу у којем захтева од председника да, у складу са уставним ингеренцијама, пренео је РТС.

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести