Заштитник грађана покреће поступак против Министарства просвете 

БЕОГРАД: Заштитник грађана саопштио је данас да ће покренути поступак контроле рада Министарства просвете због одлагања завршног испита из математике, а на основу релеватних информација и свих чињеница које ће затражити од тог ресора, а које су довеле до ове ситуације.
prijemni
Фото: Dnevnik (arhiva)

У саопштењу достављеном медијима се наводи да ће Заштитник грађана, по сопственој иницијативи, покренути поступак контроле законитости и правилности рада Министарства просвете, науке и технолошког развоја поводом одлагања и померања завршног испита из математике за ученике осмих разреда, који је требало да буде одржан данас.

Заштитник грађана ће, наводи се, затражити од министарства релевантне информације о свим чињеницама и околностима које су довеле до одлагања завршног испита из математике, штo је недопустиво.

Наводи се да је Заштитник грађана до сазнања да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја одложило полагање теста из математике у оквиру завршног испита који је одложен за 20. јун, дошао путем средстава јавног информисања.

Према информацијама које су пренела средства јавног информисања, до одлагања је дошло због тога што су се на друштвеним мрежама појавили руком писани задаци из математике, које је осмаци требало да имају на тесту, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5832
Најновије вести