Затворена два објекта за прераду меса у Јужнобачком округу

БЕОГРАД: Ветеринарска инспекција је привремено забранила рад СЗР "Месара код Маринка" и СЗР "Кланица Милинковић Бошко" у Јужнобачком округу јер нису били испуњени општи и посебни услови за хигијену хране.
Meso govedje/Arhiva Dnevnika
Фото: Dnevnik.rs

Небезбедно је проглашено 522 килограма хране, а 600 килограма се испитује, саопштило је данас Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. 

Код ових субјекта постоји одобрење за прераду меса, а утврђено је да у објектима нису испуњени општи услови хигијене хране по питању просторија, опреме и хигијене, као и посебни услови за хигијену хране који се односе на примену система самоконтроле, саопштило је Министарство.

Министарство је саопштило како је "код оба субјекта затечена храна која није декларисана, те није било могуће утврдити следљивост у укупној количини од 522,4 кг" па је та количина хране проглашена небезбедном за исхрану људи и послата на "нешкодљиво поништење у присуству ветеринарских инспектора".

"Додатних 600 кг хране је службено узорковано и стављено ван промета до достављања резултата испитивања на критеријуме безбедности хране", саопштило је Министарство и навело да су за оба субјекта у пословању храном изречене мере забране употребе просторија и опреме до отклањања недостатака.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести