Зиђин донирао возило борском Дому здравља

БОР: Компанија Србија Зиђин Копер, која је у првом кварталу ове године била у "топ три“ по вредности извоза из Србије, донирала је данас борском Дому здравља санитетско возило за хитну медицинску помоћ највишег стандарда.
1
Фото: Youtube Printscreen

На свечаној примопредаји речено је да је та компанија до сада за унапређење здравствене заштите грађана Бора укупно издвојила 12 милиона динара.

Директорка Дома здравља Весна Радосављевић рекла је да добијено квалитетно возило, опремљено да пружи адекватну здравствену заштиту у теренским условима.

Не треба ни рећи колика је вредност да се у право време, и на правом месту, сваком грађанину може да пружи адекватна здравствена заштита и хитна помоћ, рекла је она.

"У нашем Дому здравља немамо овакво возило, срећна сам и задовољна“, истакла је директорка.

Оценила је да уложени новац није мали те да је донацијом показана велика одговорност.

Компаније је показала да води рачуна о средини у којој ради, рекла је она.

Заменик генералног директора Србија Зиђин Копера Зоу Ганг рекао је да се они увек придржавају принципа друштвене одговорности како би развој рударске индустрије омогућио просперитет друштвене заједнице.

"Надамо се да ћемо кроз добру тространу сарадњу, предузећа, Владе Србије и друштвене заједнице, успешно промовисати развој“, рекао је он.

Навео је да у Србија Зиђин коперу закључно са априлом ради 6.073 раднка, од чега је близу 5.900 локалног становништва, те да је просечна месечна зарада већа од 105.000 динара, а број радних места индиректно и директно отворених од компаније близу 8.000.

Апострофирао је да ће подршку дати јавним предузећима Бора и Мајданпека, али и кроз повећану уплату пореза, те да побољшавају услова животне средине, дају подршку образовању и здравственој заштити.

"Тако чиномо да и наш живот буде бољи“, рекао је он.

Приметио је да грађани имају већа очекивања од компаније, да је хвале и критикују.

"Прихватићемо очекивања, наставити да реализујемо послове, како би радом наставили да реализујемо очекивања свих страна“, рекао је он.

Поручио је да сарадњу ваља наставити како би у будућности били и сами сведоци вредних плодова кинеско- српског пријатељства.

Градоначелник Бора Александар Миликић рекао је да је донација велика ствар за тај град, те показатељ да Жиђин поред тога што добро ради,исплаћује плате од 105,000 динара, и пуни буџет града који је сада пет милијарди динара, брине и о друштвеној одговорности.

"Желим да наставимо даље. Замолио бих да следећа донација Србија Зиђин Копера буде магнетна резонанца, чиме би употпунили дијагностику“, рекао је он и додао да је град обезбедио савремену медицинску опрему закључо са скенером.

Миликић је поручио да су на правом путу да Бор постане боље место за живот.

"Економски растемо, екологија је боља, а заједнички живот је показатељ добрих дела које сте урадили“, поручио је он.

Додела санитета била је прилика да се потпише уговор о донацији истоветног возила за дом здравља у Мајданпеку.

Председник те рударске општине Драган Поповић је казао како Зиђин још једном показао своју друштвену одговорност и припадност.

"Они припадају нама, ми припадамо њима, пријатељство је велико. А здравство је само једна од области у којима помажу“, рекао је он.

Србија Зиђин Копер у прва три месеца ове године остварио је извоз вредан 220 милиона евра, док је друга компанија из исте кинеске рударске групе - Зиђин Мајнинг Србија први извозник из Србије са резултатом од 276 милиона евра.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести