Ал Дахра радницима исплаћује стимулацију од 5.000 динара

БЕОГРАД: У знак захвалности и солидарности са радницима који настављају са радом у производњи млека и врше припреме како би предстојећи интензивни пролећни радови на пољима, упркос пандемији коронавируса, били обављени неометано и без застоја, компанија Ал Дахра Србија донела је одлуку да свим радницима у производњи исплати једнократну стимулацију од 5.000 динара која ће бити исплаћена са мартовском платом.
novac
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Такође, компанија је најавила да ће задржати све раднике, као и да ће запосленима који услед промењених услова рада своје обавезе обављају од куће исплаћивати 100% зараде. 

Као компанија којој је безбедност и добробит својих запослених на првом месту, Ал Дахра је све запослене чија природа посла дозвољава рад на даљину упутила на рад од куће. Овим запосленим ће, током трајања измењених услова рада, бити исплаћивано 100% зараде.

За запослене који раде у производњи и чије је непосредно ангажовање неопходно за неометано снабдевање тржишта млеком и остале пољопривредне радове из делокруга рада компаније обезбеђена су заштитна средства – маске, рукавице, дезинфекциона средства – а као захвалност за подршку континуираном наставку производње, уз мартовску плату биће им исплаћена и једнократна стимулација у износу од 5.000 динара.

Захваливши радницима на одличним резултатима постигнутим у претходном периоду, као и на одговорности и солидарности коју свакодневно исказују, Ал Дахра је најавила да ће задржати све запослене. Такође, компанија је својим радницима упутила апел за доследно придржавање свих упутстава надлежних, како би се кроз тренутну кризу изазвану пандемијом коронавируса, прошло са што мање последица по запослене и производњу.   

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести