Ванредна контрола свих увозника воћа и поврћа

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде издало је налог инспекцијским службама да се уради ванредна контрола свих увозника воћа и поврћа, у циљу отклањања и најмањих неправилности у погледу декларисања производа који се увозе у Републику Србију.
paradajz
Фото: pixabay.com

Истовремено, циљ Министарства је и да се кроз интензивирање контрола спречи било какав покушај узнемиравања јавности и грађана у делу здравствене исправности пољопривредних производа на нашем тржишту.

Најважније питање је здравствена исправност хране у нашој земљи у апсолутном смислу и због тога из Министарства апелују да се пре одобравања сваког увоза раде детаљне лабораторијске контроле које су и у случају актуелног питања у вези декларисања парадајза показале да је реч о потпуно исправним производима.

Ипак, утврђивање одговорности за грешке које су начињене у погледу самог текста декларације је предмет рада надлежних служби поменутог Министарства које су у складу са законским овлашћењима покренуле поступке против одговорних у процесу.

 У случају потврђивања одговорности сви прекршиоци у ланцу ће бити најстрожије санкционисани, у складу са законским овлашћенима.

И. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести