Антић: Водимо одговорну политику поводом цене струје

БЕОГРАД: Влада Србије води одговорну социјалну политику упркос сталним “меким притисцима” међународних финансијских институција да се цена струје брже приближи тржишној цени, изјавио је данас министар рудараства и енергетике Александар Антић. 
Aleksandar Antic
Фото: Tanjug

“Ми стално кочимо тај процеш достизања те тржишне цене, иако смо константно под одређеном врстом једног меког притиска међународних финансијских институција да то брже радимо”, каже Антић.

У скупштинској расправи о давању државних гаранција за зајам ЕПС и ЕМС , Антић је рекао да је политика цена врло комплексно и осетљиво питање на коме је влада показала висок степен сензибилитета. 

“Апсолутно покушавамо да балансирамо измеду потребе да цена дође на тај економски, тржишни ниво и тог нашег препознавања какве су укупне социјално-економске могућности наших грађана”, каже Антић. 

Подсетио је на категорију социјално угрожних купаца за које се, каже, из буџета издваја око 10 милиона евра за бесплатне киловате и бесплатне кубне метре гаса. 

На тај, начин, додаје, Влада месечно помаже око 60.000 угрожених потрошача. 

“Имамо јасно дефинисане критеријуме и социјална политика као таква је нешто што је политика владе за период који је пред нама”, закључио је Антић.  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести