„Београд на води заживео, до краја 2021. биће усељено 1.600 станова“

БЕОГРАД: Комплекс Београд на води је заживео и до краја ове године биће усељено укупно више од 1.600 станова, изјавио је председник компаније Еагле Хиллс Мохамед Алабар.
beograd na vodi
Фото: Youtube Printscreen

"Нема сумње да је Србија тренутно у процесу транзиције са циљем да прошири видике и отвори богатство могућности за своје грађане и привреду - поносни смо што смо кључни партнер на овом путовању", навео је Алабар у ауторском тексту за лист Предузетник Привредне коморе Србије.

Главни део ове сарадње јесте чувени Београд на води, каже Алабар и додаје да изградња тог комплекса трансформише обалу реке Саве, допуњујући инфраструктуру и атракције града.

"У срцу овог комплекса је спектакуларна Кула Београд, нова највиша зграда у Србији, која ће постати симбол дивне престонице, Београда. Величанственост Куле представља одличан пример снаге сарадње Уједињених Арапских Емирата и Србије. Уједињени Арапски Емирати су одувек били амбициозна земља, са бројним пројектима и кулама ових размера, а положај и престиж Куле одражавају храброст Србије као лидера у Европи", навео је Алабар.

Како пројекат напредује, охрабрују ме очекивања која га прате, додаје.

"Урбано насеље на обали реке ће донети нови економски пулс и оптимизам граду, што ће убрзати и подстаћи даље трансформативне пројекте. За шест година, откад смо започели ово путовање, интересовање за куповину некретнина далеко је надмашило наша очекивања, па ће до краја 2021. године бити усељено више од 1.600 станова", каже он.

Алабар истиче да послујући на међународним тржиштима попут Србије, јасно могу видети позитивност, наду и ентузијазам који окружују подухвате као што је Београд на води.

"Старом делу Београда удахнут је нови живот, а Београд на води постао је нови омиљени кварт, док се шири део престонице претвара у дестинацију још привлачнију становницима и туристима. Београђани ће се наћи пред богатством нових избора стилова живота, јер град постаје место сусрета које одише благостањем", рекао је Алабар.

Каже да је Београд на води отворио и нове могућности за трговинску сарадњу са осталим компанијама из УАЕ.

Изразио је наду да ће успех тог пројекта створити нове тржишне трендове и иновативна решења, који ће подстаћи остале стране инвеститоре, али и охрабрити српске предузетнике да у будућности сарадују са компанијама из УАЕ.

"Визија компаније Игл Хилс је одувек била да побољшамо свакодневни живот људи широм света тако што ћемо им пружити вредан, свеобухватан избор животних стилова. Иста та визија нам је донела част да са Владом Србије и председником Србије сарађујемо на овом престижном подухвату. Имајући то у виду, радујемо се што видимо да је овај комплекс заживео и што ће се кључне матрице успеха усадити у будуће пројекте из нашег глобалног портфолија", закључио је Алабар.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести