МК Група демантује да је финализована трансакција у Украјини

БЕОГРАД: Никаква трансакција МК Групе у Украјини, која би била обавезујећег и финалног карактера, није реализована, саопштила је та компанија поводом писања Интерфакса да украјински Кернел холдинг преузима акције у десет пољопривредних компанија у власништву компаније „Агро Инвест Украјина“ Миодрага Костића, 
mk grupa logo
Фото: Илустрација

Уколико дође до реализације такве или слицне трансакције, јавност ће бити благовремено информисана, навели су за Танјуг из МК Групе.

Интерфакс је данас, позивајући се на саопштење Антимонополске комисије Украјине, објавио да је компанији Јерсте Б.В. која је у саставу Кернел холдинга, одобрено да преузме акције Агро Инвеста Украјина, Агро лоџистикса Украјина, подружнице Бохдањивске вирфил лимитед, подружнице Кијевска рус вирфил лимитед, подружнице Колос Вирфил лимитед, Лан вирфил лимитед, Дољнка-

Агро, Корјтна-Агро, Лукашивка и Јушкивици-Агро.
Кернел холдинг би том аквизицијом, како је навео Интерфакс, стекао више од  50 одсто гласачких права у управним органима свих предузећа.

Кернел холдинг је највећи светски произвођач и извозник сунцокретовог уља, као и водећи произвођач и снабдевач пољопривредним производима из региона Црног мора на светско тржиште.

Агро Инвест Украјина послује на тржишту Украјине од 2006. године, а припада МК групи Миодрага Костића, пише украјинска агенција.

Главна делатност Агро Инвест Украјина је садња и складиштење житарица и узгој стоке.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести