Љајић: Радници Агрокора неће остати на улици

БЕОГРАД: Министар трговине Расим Љајић рекао је у интервјуу за Блиц да због Агрокора у Србији нема већих проблема и да се све обавезе испуњавају у потпуности и на време, као и то да српска влада и министарство трговине даноноћно прате ситуацију и интересују се за судбину 11.000 српских радника и више од 650 добављача.
foto: EPA/ANTONIO BAT
Фото: foto: EPA/ANTONIO BAT

"Нама је најважнија судбина запослених овде, којих је много и бринемо посебно о томе, али и о добављачима. Важно нам је да се обавезе према њима испуњавају и трећа ствар је да се испуњавају обавезе према држави. За сада ту нема проблема. Агрокорово пословање у Србији је стабилно и ту, уверили смо се, нема неких већих проблема ни када говоримо о трговинском ланцу Меркатор С.

Љајић оцењује да ће се ситуација са Агрокором решити, јер се ради о исувише великом гиганту, да би се дозволило да пропадне. Љајић верује да ће решење кризе у Агрокору бити тако да руске банке преузму дуговање, што је према њему најбоље решење.

"Очекујемо да ће доћи до тог договора са руским банкама Сбер и ВТП у наредних неколико дана".

Од 660 добављача, колико има само Меркатор С, по речима Љајића нико нема проблема са потраживањима.

Он наводи да су се јавиле само две компаније и то не због проблема са потраживањем, већ да би се распитали о ситуацији у Агрокору.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести