Лудило за биткоином не стаје, достигао 38.000 долара

Незапамћена јагма инвеститора за криптовалутама се не смирује, што потврђује нови узлет биткоина који је достигао нови историјски рекорд од 38.000 америчких долара
bitkoin, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

ЊУЈОРК: Незапамћена јагма инвеститора за криптовалутама се не смирује, што потврђује нови узлет биткоина који је достигао нови историјски рекорд од 38.000 америчких долара, чиме је укупну вредност тржишта витруелног новца пробила износ од 1.000 милијарди долара.

Према подацима компаније Коин Метрикс, најстарија и највећа светска криптовалута трговала се јутрос око 7:00 часова по источноамеричком времену на нивоу од 38.080 долара, само неколико сати након што је премашила ниво од 37.000 долара, преноси телевизија ЦНБЦ.

Биткоин је је на дневном нивоу ојачао за 7,0 посто, док од почетка 2021. године бележи раст од око 30 процената. У последњих 12 месеци му је цена порасла за скоро 370 процената.


Биткоин достигао највећу вредност свих времена-40.000 долара

ЊУЈОРК : Вредност биткоина је скочила данас на нов рекордан ниво свих времена.Биткоин је порастао за 8,5 процената на 40.000 америчких долара, јавио је портал ЦоинДеск, пренео је ТАСС.

Цена криптовалуте је достигла свој историјски максимум по други пут данас.


Вредност целокупног тржишта криптовалута, на којем се осим биткоином тргује и другим дигиталним новчићима попут етреума и тетера, први пут је данас премашила билион долара, према подацима Коинмаркеткап портала, додаје ЦНБЦ.

Биткоин је далеко најдоминантнија крипто валута, са тржишном вредношћу од преко 700 милијарди долара.

Вртоглави раст цене биткоина приписује се бројним факторима, између осталог и већој куповини великих институционалних инвеститора, међу којима је, на пример, инвестициони магнат Пол Тјудор Џонс.

Ostoja
07.01.2021 • 20:00
Bitcoin se ne zaustavlja. Predviđaju mu rast do čak 146.000 dolara, a to sve više izgleda moguće. Bitcoinkupovinaprodaja postaje sve popularnija među mladim svetom i kod nas, tako da je pitanje dana kada će kriptovalute početi da se koriste paralelno sa zvaničnim, kako je u Kini već godinu dana. Novo vreme dolazi.
EUR/RSD 117.5647
Најновије вести