Стаматовић против да Златибор буде природно добро

ЧАЈЕТИНА: Председник општине Чајетина Милан Стаматовић критиковао је данас потпредседицу владе и министарку Зорану Михајловић због одлука да се Златибор прогласи природним добром и да се, како наводи, хитним поступком Владе Србије одузме право на изградњу гондоле.
Stamatovic Foto: Tanjug/ video
Фото: Tanjug

"Питам министарку Михајловић, како је могуће и да се баш данас сетила да се бави питањем порекла новца у сектору грађевинарства, а никад није говорила о сумњивим инвеститорима који годинама уназад улажу и граде широм Србије, а по највише у Београду", рекао је Стаматовић на конференцији за новинаре.

Стаматовић је, како је саопштено, навео да Зорани Михајловић нико није оставио у аманет Златибор да би "могла да поклања 2.213 хектара државног земљишта приватним лицима, укључујући и природна добра, међу којима су и Рибничко језеро и језеро у центру Златибора".

Потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић је најавила данас да ће ускоро бити донета уредба која ће прогласити Златибор природним добром како би се сачувала та планина од неконтролисане градње.Такође, рекла је и да се већ ради на изменана и допунама Закона о спречавању прања новца које ће посебну пажњу посветити сектору грађевине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести