Чадеж: Привредници Западнобачког округа имају шта да понуде

СОМБОР: Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж изјавио је данас уочи разговора са привредницима Западнобачког округа у Сомбору да тај регион обилује привредним потенцијалама, посебно када је реч о пољопривреди и прехрамбеној индустрији. 
1
Фото: Tanjug

Он је том приликом истакао да је Привредна комора Србије спремна да пружи сву потребну подршки тамошњим компанијама у предстојећим пројектима, нагласивши да сви страни инвеститори у Западнобачком округу послују веома добро.

Овде има заиста успешних фирми и страних инвестиција који добро репрезентују Западнобачки округ, о чему сведоче и извозни подаци, казао је Чадеж и додао да се на примеру компанија из тог региона показало да уложена енергија, у комбинацији са квалитетном примарном пољопривредном производњом и процесингом обраде укљученим у целокупном систему, готово засигурно пружа врхунске резултате.

Он је нагласио и да је на јучерашњем Великом форуму "Србија - Турска" био присутан велики број предузетника из Западнобачког округа који су имали прилику да разговарају о конкретним стварима и пословима у вези са извозом на турско тржиште. 

Први човек ПКС-а нагласио је и да је потребно да се привредници у што већој мери посвете процесу финализације производа, јер, према његовим речима, управо финални производи дају осетне резултате у извозу.

Чадеж је позвао привреднике из Сомбора и тог региона да што више користе могућност прослеђивања иницијатива преко регионалних привредних парламената како би им ПКС у сарадњи са државним институцијама и локалним самуоправама што ефикасније решавала проблеме и пружала подршку, истакавши да је у рад регионалних привредних парламената укључено више од 800 предузећа који практично треба да одлучују шта ће бити приоритети ПКС-а. 

Такође, председник ПКС-а позвао је све сомборске привредник да користе нове услуге коморе, са посебним акцентом на аналитички сервис, који може бити од користи сваком привредном субјекту.

У наставку посете Западнобачком округу, Марко Чадеж и представници ПКС-а посетиће компанију "МАГНАТ СЕАТИНГ" у Оџацима која је један од лидера у обиму извоза у том региону, где је планиран разговор са менаџментом те компаније у вези са новим пројектима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести