Делегација од 400 Јагодинаца отпутовала у Грчку

ЈАГОДИНА: Делегација од око 400 Јагодинаца отпутовала је вечерас за Паралију, на северу Грчке, где ће наредних неколико дана имати низ сусрета са тамошњим привредницима и представницима и локалних власти.
obala / pixabay.com
Фото: pixabay.com

У организацији Скупштине града, у Грчку су, поред привредника и политичара, кренули и студенти, пољопривредници, пчелари, васпитачи, ватрогасци и власници самосталних радњи из Јагодине.

Они ће у Паралији и том делу Грчке остати до 30. маја, а трошкове њиховог боравка покривају донатори, па ни један динар неће бити потрошен из буџета града.

"Циљ путовања је јачање економске сарадње, повећање производње, стицаја нових искустава и знања, подстицај запошљавања, али и учвршћивања политичких, братских и пријатељских веза српског и грчког народа", изјавио је председник Скупштине града Јагодине и народни посланик Драган Марковић - Палма.

Пчелари ће посетити највеће пчеларе у под Олимпом, а у Солуну ће разгледати савремено опремљен маркет за пчеларе и евентуално купити шта им треба од опреме за савремено европско пчеларење.

Пољопривредници, власници стакленика и пластеника, посетиће највеће произвођаче поврћа под пластеницим у том делу Грчке, власници самосталних трговачких радњи ће посетити своје колеге да би им "украли знање", а васпитачи предшколске установе. Први пут путују и ватрогасци, додао је Марковић на конференцији за штампу.

Међу путницима су и одборници Скупштине града и челници политичких партија.

Политичари и привредници ће имати неколико састанака са колегама у Солуну, посетиће једну или две фабрике и до сада се никада није десило када тако бројна делегација оде у неку државе да не направимо неки посао и неку економску сарадњу, рекао је Марковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести