Делез Србија: Смањена куповина пластичних кеса за 70 одсто

БЕОГРАД: У радњама трговинског ланца Делез Србија од априла прошле године смањена је употреба, односно куповина једнократних пластичних кеса за 70 одсто, изјавила је данас менаџер корпоративних комуникација компаније Делез Србија Милица Поповић.

Она каже да је приметно да се све више купују и користе цегери.

Тај трговински ланац је у априлу прошле године почео да наплаћује кесе у својим продавницама по цени од два динара, а у циљу смањења њихове употребе и загадења животне средине.

"Порасла је продаја цегера и враћа стара навика да се они користе. Циљ нам је смањење кеса, које су наш редован артикал, односно пластике у пословању и имамо на нивоу групе врло јасну стратегију о области одрживог пословања, односно смањења употребе пластике у укупном пословању и она мора бири рециклабилна, компостибилна и поновно употребљива", рекла је Поповић на конференцији за новинаре у Београду на којој је најављена сарадња са компанијом Хенкел у хуманитарној акцији помоћи социјално угроженој деци да ове године оду на зимовање.

Акција почиње данас и подразумева да куповином Мериџ прозивода у Макси, Темпо, Схоп&го радњама грађани донирају 10 динара Црвеном крсту Србије за ту намену.

Како је рекла, у компанији Делез Србија новац од наплате пластичних кеса улажу у различите пројекте.

"Прошле године отворили смо три еколошка макси супермаркета, а 11.000 тона амбалажног отпада је рециклирано. Улажемо у различите пројекте и поносни смо на све што је урађено", рекла је Поповић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести