Додељено свих 100 хиљада ваучера за ову годину

БЕОГРАД: Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделило је свих 100.000 ваучера за субвенционисано коришћење годишњег одмора у Србији, чиме су искориштена сва буџетска средства намењена за ову акцију у 2018. години. 
Vaučeri za odmor u Srbiji   Foto: vaucerisrbija.com
Фото: Ваучери за одмор у Србији Фото: vaucerisrbija.com

Акција доделе ваучера је због рекордног одзива грађана завршена данас, два и по месеца пре предвиђеног рока, што показује да је ова мера подстицаја домаћег туризма успешно реализована и ове године, саопштило је ресорно министарство.

Најтраженије дестинације за реализацију ваучера биле су Сокобања, Златибор, Врњачка Бања, Пролом бања и Рибарска бања, док су највеће интересовање за ову врсту субвенционисаног одмора показали становници Београда, Ниша, Новог Сада, Панчева и Крагујевца, наводи се у саопштењу.

Међу грађанима заинтересованим за коришћење ваучера највише је било пензионера (53 одсто), а затим следе запослени чија примања не прелазе 60.000 динара (35 одсто) и незаполена лица (11 одсто).

Грађанима је на располагању било 1.220 категорисаних угоститељских објеката, што је за 34 одсто више него прошле године.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести