Дунав осигурање донирало у 2019.више од 120 милиона за децу

БЕОГРАД: Компанија "Дунав осигурање", која је прошле године прославила 45 година успешног пословања, у протеклој години донирала је више од 120 милиона динара за пројекте друштвене одговорности намењене деци у Србији.
1
Фото: Tanjug

Како је речено на данашњој свечаности, захваљујући системском улагању у заједницу, а поготово у најмлађе, "Дунав" је постао један од првих носилаца међународног сертификата ИкуНет СР 10 у Србији.

С циљем да подржи децу у свим аспектима њиховог одрастања, Компанија је у 2019. години подржала различите активности у области образовања, спорта, развоја талената, као и многе дечије манифестације.

У протеклој години, како је наведено, "Дунав" је подржао више од 50 дечјих спортских клубова, као и регионалну манифестацију Спортске игре младих, у којима је учествовало више од 100.000 деце у 148 места и градова Србије.

Председник Извршног одбора "Дунав осигурања" Мирко Петровић истакао је да је улагање у најмлађе најсигурнија полиса осигурања када је будућност у питању, те да ће у 2020. години ова улагања бити настављена програмом друштвене одговорности под слоганом "Пријатељи од детињства".

Петровић је указао на то да је "Дунав" у протеклих 45 година у различитим државним заједницама и економским уређењима био и остао лидер на тржишту осигурања.

"Поред тога што је била година јубилеја, 2019. је донела и најбоље пословне резултате од почетка пословања. Различитим облицима подршке најмлађима, у 2019. години за децу Србије издвојили смо више од 120 милиона динара, односно више од милион евра. У тесној сарадњи сарадњи са Владом Србије, а у складу с визијом модерне осигуравајуће куће, наставићемо изградњу лепше, хуманије и боље земље за нашу децу", навео је Петровић.

Објашњава да увек део добити који Компанија остварује у друштвеној заједници, треба да се врати и привреди, клијентима и грађанима друштва у којем компанија послује.

Петровић је навео као пример да је спорт био подржан и путем школа талената, са више од 1.500 полазника, а донацијама за више од 250 школа, Компанија је обезбедила боље услове за учење и боравак 500.000 деце у Србији.

Уметност је, додаје, као и спорт, била подржана и путем школа талената које броје више од 1.170 полазника.

Истиче да је та подршка била ветар у леђа многим перспективним младим људима, а као пример навео је подршку "Дунава", данас "првом рекету света" Новаку Ðоковићу, још 2005. године.

Сарадња са локалним самоуправама резултирала је, каже, подршком бројним дечјим манифестацијама, као и здравственим и културним установама које су анимирале 75.154 деце.

У сусрет новогодишњим и божићним празницима, деци у бројним установама и школама широм Србије, Компанија је поклонила 4.200 новогодишњих пакетића.

У овој компанији истичу подршку и за децу својих запослених и наводе податак да је "Дунав" у 2019. постао богатији за 100 беба, деце својих радника.

На свечаности је истакнут један од значајнијих аспеката друштвено одговорног пословања Компаније и сарадња са пројектом "С Тамаром у акцији" у оквиру које је, поред стандардне подршке осигурању обновљених домаћинстава, ове године подржано реновирање школа широм Србије.

Тамара Грујић, ауторка телевизијског пројекта "С тамаром у акцији" навела је да са "Дунавом" сарађује 3 године и да је за то време Компанија осигурала 80 домова социјално угрожених породица широм Србије.

Грујић је подсетила на заједничке друштвено одговорне пројекте са "Дунавом" наводећи да су у питању бројни пројекти попут реновирања хемато-онтолошког одељења Педијатријске клинике у Крагујевцу, основних школа...

Најавила је да ће 24 породице из Војводине добити нови дом, а "Дунав" ће им поклонити пакет осигурања "чуваркућа".

Председница Спортских игара младих Ивана Јовановић захвалила се на подршци "Дунава" овој организацији подсетивши да је више од 75.000 малишана подстакнуто у 2019. да се баве спортом захваљујући подшци највеће осигуравајуће куће у Србији.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести